Wie we zijnWat we doenProjectenStoriesVacaturesContact

Positieve impact • 14 oktober 2024

Waarom we ons richten op de gezondheidszorg en de gebouwde omgeving

Door Lauwerens, CEO

Bij Innovattic krijgen we regelmatig de vraag: waarom richten jullie je specifiek op de gezondheidszorg en de gebouwde omgeving? Twee sectoren die op het eerste gezicht misschien weinig met elkaar te maken lijken te hebben. Maar toen ik wat beter keek, zag ik dat ze qua techniek eigenlijk vrij veel op elkaar lijken.

De zorgsector en de gebouwde omgeving zijn plekken waar we dagelijks mee te maken hebben, of we dat nu bewust merken of niet. Technologie speelt een sleutelrol in het verbeteren van deze sectoren, met als doel het leven van mensen makkelijker, gezonder en duurzamer te maken. Maar waarom juist deze twee sectoren? In deze blogpost leg ik het graag uit.

Gezondheidszorg: een directe impact op mensenlevens

In de gezondheidszorg is de noodzaak voor technologische innovatie duidelijk. Personeelstekorten door een dubbele vergrijzing: we worden ouder en de beroepsbevolking gaat significant kleiner worden. Technologie kan hier levens veranderen – en redden. Onze klanten/partners (hoe je het ook wilt noemen) ontwikkelen digitale oplossingen die zorg toegankelijker en persoonlijker maken, waardoor mensen sneller kunnen herstellen. Slimme apps en gamification-technieken helpen patiënten bijvoorbeeld om effectiever te revalideren, wat hun motivatie vergroot en de druk op zorgverleners vermindert.

De zorgsector is ook een plek waar innovatie de grootste directe impact kan hebben op mensenlevens. Door administratieve taken te automatiseren en zorgprocessen te stroomlijnen, geven we zorgverleners de ruimte om zich te richten op wat echt belangrijk is: de zorg voor mensen.

Voor mij draait het leven om leuke mensen om je heen hebben. Mensen die in de zorg werken hebben nagenoeg zonder uitzondering één ding gemeen: ze willen graag anderen helpen. Hoe leuk is het om met deze passievolle mensen samen te werken!

Gebouwde omgeving: voor een duurzamere toekomst

Naast de zorgsector, richt Innovattic zich ook op de gebouwde omgeving. Waarom? Omdat de gebouwde omgeving verantwoordelijk is voor maar liefst 40% van de wereldwijde CO2-uitstoot. Dat percentage moet omlaag als we willen bijdragen aan een duurzamere toekomst. We hebben nagedacht welke bedrijven er op dit moment heel goed bezig zijn op dat gebied en dat zijn er veel! We zijn dus iets meer gaan zoeken naar een hoek die goed bij ons past en we kwamen daar hele mooie initiatieven tegen waar we met plezier aan bijdragen.

Op de eerste plaats ‘smart buildings’, met hun slimme sensoren en geautomatiseerde systemen, kunnen helpen om energieverbruik te optimaliseren en de impact op het milieu te verkleinen. Meten is weten. Als je een maatregel toepast op je gebouw, wil je wel weten of het wel het juiste effect heeft. Daarnaast krijg je veel meer inzicht in hoe een gebouw presteert en waar de verbeterpunten zitten. Gelukkig zijn er veel partijen mee bezig en dat is mooi om te merken. Onder andere EDGE Technologies en BAM Energy Systems hebben spraakmakende projecten waarover we vast nog wel een en ander zullen vertellen.

Maar het gaat niet alleen om duurzaamheid. Net als in de zorg, kan digitalisering en automatisering ook de efficiëntie verbeteren en processen optimaliseren. Er is nog zoveel ruimte voor verbetering: van slimme energieoplossingen tot technologie die onderhoud voorspelt. Bij Innovattic zien we de enorme potentie van innovaties van deze bedrijven om onze leefomgeving gezonder en duurzamer te maken, en wij helpen hen graag om die stap te zetten.

Wat hebben de zorg en de gebouwde omgeving met elkaar te maken?

Of het nu gaat om het verbeteren van de zorg met technologie, zodat mensen sneller herstellen en zorg toegankelijker wordt, of om het verduurzamen van onze gebouwen om de CO2-uitstoot te verlagen—het doel blijft hetzelfde. We geloven in de kracht van technologie om positieve verandering te brengen, en in deze twee sectoren zien we op dit moment de grootste kans om die verandering te realiseren (althans… met de kennis die wij nu hebben).

En de belangrijkste reden?

We werken samen met gepassioneerde mensen die net als wij geloven dat er wat moet gebeuren en dat technologie veel kan betekenen ten positieve van de sector. Samen maken we innovaties die niet alleen slimmer zijn, maar ook bijdragen aan een betere, duurzamere wereld. Aan de slag dus!

Blijf op de hoogte

Meer van dit soort nieuws? Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuwe blogs direct in je mailbox.

Developing impact together

Innovattic

Wie we zijnWat we doenProjectenStoriesVacaturesContact

Innovattic is een full-service bureau dat digitale oplossingen ontwikkelt voor zorg, gezondheid en de gebouwde omgeving. Met impactvolle websites, webapplicaties, native apps en serious games maken we de wereld een stukje gezonder, duurzamer, leuker en makkelijker.

info@innovattic.com

015 763 21 67

Map icon

Nieuwe Plantage 28, Delft


Volg ons:

https://www.linkedin.com/company/innovattic/https://www.instagram.com/innovattic/
Privacybeleid
copyright

Innovattic 2024

certification